Styrk-immunforsvaret-smoothie

Denne smoothie giver sygdom og tegn herpå kamp til stegen. En rigtig sygdom-gå-væk-smoothie. Der er både gurkemeje, ingefær og appelsin i, og disse fødevarer er særligt gavnlige for immunforsvaret.

Gurkemeje er rigtig godt mod inflammation. Det indeholder kurkumin, som er et stærkt antioxidantisk stof, som kan lindre fx ledbetændelse og allergier. Gurkemeje har også vist sig at kunne forebygge ophobning af fedt i blodårerne og kan dermed beskytte mod hjertesygdom. Derudover kan gurkemeje også hæmme væksten af kræftceller. Så det gælder bare om at få spist en masse gurkemeje. Gerne 1 tsk. om dagen.

Ingefær indeholder olier, som har slimhæmmende egenskaber, hvilket gør den til et nyttigt middel mod forkølelse og infektioner i bronkierne. Lav derfor gerne te af frisk, revet ingefær overhældt med kogende vand.

Appelsiner er en af de bedste kilder til C-vitamin, som er en forudsætning for et stærkt immunforsvar, da det hjælper med at bekæmpe virusser, danner sygdomsbekæmpende celler og angriber bakterier.

Honning er godt mod ondt i halsen, men de virksomme stoffer er bedst hvis honningen ikke varmes, som f.eks. te. Derfor kan du med fordel spise honning direkte fra bøtten, når du har ondt i halsen. Ellers kan du tilsætte den til din smoothie som her.

1 smoothie
2 appelsiner
1 cm frisk ingefær
1 tsk. gurkemeje, stødt
1 tsk. honning
1 dl mælk eller yoghurt (kokosmælk, skyr, A38 eller anden mælkeligende produkt)
1 dl vand

  • Skræl appelsinerne og skær dem i tern.
  • Blend alle ingredienser til en lækker smoothie.
  • Tilsæt evt. mere vand efter behov.
  • Server kold.
  • Du kan fint lave dobbeltportion og gemme til senere.
Print Friendly, PDF & Email

En tanke om "Styrk-immunforsvaret-smoothie"

  1. Mie

    Står lige og drikker styrk dit emunforsvars smoothies.. Måske ikke min favorit men jeg kan mærker at den giver varme og energi til kroppen

    Svar

Skriv et svar