Gulerodsknækbrød

Disse knækbrød kan også betegnes som kiks. De er supernemme at lave, og en kanon variation til de ellers traditionelle hjemmebagte knækbrød med frø og kerner. De er gode som mellemmåltid eller som hyggemåltid til kaffe/te. Gulerødderne giver sødme til disse knækbrød, men du kan fint tilsætte andre fintrevne grøntsager som erstatning for guleroden. Opskriften er fra bogen Low FODMAP diet 2 skrevet af bl.a. S. J. Albrechtsen og M. Borre.

30 stk. (afhængig af størrelsen du skærer dem ud i)
3,5 dl havregryn
3 dl hvedemel (eller speltmel)
1 spsk. sukker eller honning
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 æg
1 dl mælk (en blanding af yoghurt naturel og vand kan også bruges)
2 spsk. olie
1 fintrevet gulerod

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, til du har en helt jævn og smidig dej.
  • Dejen må ikke være for klistret og hænge fast i skålen eller bordet, så skal der tilsættes mere mel.
  • Dejen deles i 2 stykker. Hver dej rulles ud mellem 2 stykker bagepapir – ca. 1-2 millimeter i tykkelsen.
  • Du kan nu udstikke knækbrød med små forme, glas eller bare skære dem i firkanter og lægge dem på bageplader med bagepapir. Du kan også fint bage det som et stort knækbrød, og skære for med en kniv inden du bager dem.
  • Bages ved 175 gader i ca. 20 min. eller til de er gyldne.
  • Afkøles på en bagerist, og de bliver først rigtig sprøde, når de er kolde.
  • God bagelyst.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar