Karamelsnitter med chokolade

Wauw – Kiks, karamel og chokolade. Ja, det er en kanon kombination. Tankerne ledes hen imod twix. Kagen her er nem at bage og smager fortryllende godt, så godt at mundvandet løber i vand ved tanken om endnu et stykke. Du kan med fordel bage denne lækkerhed til afslutningen på en god middag, som en festkage eller til eftermiddagskaffen. Den vil med garanti vække begejstring. Opskriften er fra hjemmesiden Mad og Bolig.

20 stk. snitter
Mørdejsbund:
120 g smør
160 g hvedemel
50 g sukker

Karamelfyld:
200 g smør
120 g sukker
3 spsk. sirup
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)

Chokoladeovertræk:
100 g lys chokolade
50 g mørk chokolade

Mørdejsbund:
Beklæd en form (ca. 15×20 cm) eller en lille tærteform eller springform med bagepapir.
Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor, og kør, til du får en sammenhangende masse.
Har du ingen foodprocessor, kan du smuldre smørret i mel og sukker med fingrene og samle det til en klump uden at ælte for meget.
Pres dejen ud i bageformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Bag mørdejsbunden i ovnen ved 180 grader i 25 minutter, til den er gylden.

Karamelfyld:
Bland smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde, og varm langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Skru op, bring massen i kog, og lad den små koge i ca. 15 min. under konstant omrøring.
Massen skal være tyk, når karamellen er færdig. Sørg for, at den ikke brænder på!
Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden i formen, og lad det køle af i køleskabet, til fyldet er blevet fast. Omkring 2-3 timer.

Chokoladeovertræk:
Smelt de 2 slags chokolade over vandbad.
Smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld.
Drys evt med pynt fx kokos, frysetørret hindbær eller spiseligt guldstøv.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Omkring 1-2 timer.
Skær kagen ud i smalle snitter med en skarp kniv.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar