Chokoladetærte med citronskal

Er du vild med chokolade i alle afskygninger – så er du vild med denne chokoladetærte. Du kan servere den i små bidder til kaffen eller servere den til dessert med frisk frugt eller frugtsorbet. Opskriften er fra Femina.

1 tærte til 6-12 personer
Tærtebund:
100 g koldt smør
100 g sukker
1 knsp. salt
200 g hvedemel
4 spsk. kakao
1 æg
2 spsk. vand

Fyld:
200 g mørk chokolade
2,5 dl piskefløde
1 økologisk citron, fintrevet skal
2 tsk. instant kaffepulver

Pynt:
Frisk frugt

  • Pisk smør, sukker og salt sammen med en elpisker eller i en foodprocessor, og tilsæt hvedemel, kakao og æg, til dejen minder om brødkrummer.
  • Saml dejen med lidt vand til en glat kugle.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Rul dejen ud, og beklæd en smurt form med den. Du kan anvende en aflang tærteform på 8 x 30 cm eller en rund tærteform på 22 cm i diameter.
  • Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebunden i ca. 15 minutter.
  • Afkøl bunden.
  • Hak chokoladen helt fint.
  • Kog fløden op, og hæld den over chokoladen, mens du rører godt.
  • Tilsæt citronskal og kaffepulver, og rør godt.
  • Afkøl helt i minimum 3 timer, men gerne natten over.
  • Pisk cremen, til den er tyk, og fordel den i den bagte tærtebund.
  • Stil på køl, til kagen skal serveres, og pynt evt. med lidt frisk frugt.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar