Citronmuffins

Påskemuffins er fyldt med citron, derfor er disse små sager helt perfekte i denne uge. Opskriften er uden æg, da det sagtens kan lade sig gøre at lave kage uden æg. Topping på muffins kan være helt simpel glasur af flormelis og vand, eller du kan lave en lækker frosting af smør og sukker. Påske betyder for mange danskere, at de besøger sommerhuset. Hvis der tilfældigvis ikke er en køkkenvægt i sommerhuset, er opskriften her helt genial, da den blot kræver et decilitermål. Inspirationen til opskriften kommer fra bloggen The Pretty Bee.

12 stk.
1 1/4 dl smeltet smør eller kokosolie
2,5 dl sukker
Skal og saft fra 1 økologisk citron
2,5 dl vand
3 3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

  • Våde ingredienser blandes: Kokosolie, sukker, citronskal og -saft og vand.
  • Tørre ingredienser blandes i en anden skål: Hvedemel, bagepulver og salt.
  • Bland de tørre ingredienser i de våde ingredienser lige indtil alt er godt blandet.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil de er let gyldne.
  • Lad dem køle af, og pynt evt. med din ønskede topping.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar