Quinoa med avokado

Nogle retter kan man bare spise morgen, middag og aften – sådan en ret er denne for mig. Jeg er vild med quinoa og det betragtes som fremtidens superkorn. Det er helt utroligt sundt for alle og er særligt rigt på protein i forhold til andre korn. Aminosyrebalancen er også helt i top, og den indeholder alle essentielle fedtsyrer. Quinoa kan blandt andet bruges som erstatning for ris, eller blandes hermed, til grød, i bagværk (brød, pandekager, muffins etc.), til salater og gryderetter. Quinoa er dækket med saponiner, som er et bittersmagsstof, hvilket gør at du skal vaske den før brug. Saponinerne beskytter frøene mod fugle og insekter. Kom quinoa i en dyb skål og dæk med koldt vand. Gnid forsigtigt kornene mellem håndfladerne. Dræn dem gennem en si. Skyl dem i sien i koldt vand til vandet er næsten klart. Quinoa koges i 1 del quinoa til 2 dele vand og kogetiden er ca. 15 min., hvorefter du kan lade quinoaen stå og hvile i 5-10 min. i gryden.

1 person
1 dl quinoa
2 dl vand
1 avokado
Citronsaft
Salt
1 tsk. hørfrø (valgfrit)

  • Skyld quinoaen grundigt og kog den i ca. 15 min., og lad den herefter stå i ca. 5 min.
  • Skær avokadoen i skiver og placer den oven på quinoaen.
  • Drys med citronsaft, salt og hørfrø og server.
  • Dette er en absolut hurtig ret, som er ultranem at lave.
  • Velbekomme.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar