Energibomber

Disse små kager er rigtig gode at have med fx ud at handle, eller når du lige mangler lidt spiseligt ind imellem måltiderne. Det er ikke meningen at kagerne skal være søde. De er både glutenfri og laktosefri og utrolig nemme at lave. Opskriften er fra bogen Glad Mave Med Low FODMAP af Julianne Lyngstad.

20 stk.
100 g havregryn, finvalset (glutenfri, hvis du er glutenallergiker)
100 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g kokosmel
1 moden banan
1 æg
2 spsk. sirup eller sukker
1/2 dl vand
3 spsk. kokosolie eller rapsolie
1 tsk. kanel

  • Kom de tørre ingredienser i en skål og bland dem sammen.
  • Kom banan, æg, sirup, vand, olie og kanel i en anden skål og blend med en stavblender, indtil massen er jævn.
  • Rør massen i skålen med de tørre ingredienser og lad dejen hvile i ca. 10 min.
  • Tril kugler på størrelse med en golfbold, og tryk dem flade med hånden – de skal være ca. 1/2 cm i tykkelsen.
  • Læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 10-12 min., indtil de er gyldenbrune.
  • Opbevar i tætsluttende dåse/beholder eller frysepose.
  • God bagelyst.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar