image

Chokolade- og mandelslik

Dette er et ægte chokoladehit. Helt fantastisk til den søde tand. Godt til eftermiddagskaffen eller fredagshyggen. Som værtindegave er disse små godter også perfekte. At lave chokolade og kondenseret mælk om til små herligheder kaldes også fudge – chokoladefudge, og der findes mange versioner på nettet. Herlighederne minder lidt om chokolade-karamel. Du kan nemt variere versionen ved at tilsættte appelsinskal, lakridspulver, frysetørret bær, andre nødder, tørret frugt, skumfiduser, stødt kanel eller kiks fx digestive. Som du ser kan du variere til præcis dine præferencer. Inspirationen til opskriften er fra Spisestuen.dk.

Ca. 60 stk.
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
400 g mørk chokolade
50 g smør
100 g nødder, mandler (andre nødder kan også anvendes)

  • Start med at lave et vandbad: Sæt en gryde i kog med vand og stil en skål/gryde ovenpå den nederste gryde.
  • Sørg for at der ikke er luft, så der kommer damp op fra gryden.
  • Hak nødderne groft og bræk chokoladen i mindre stykker.
  • Bland kondenseret mælk, chokolade og smør i den øverste skål.
  • Lad det hele smelte godt sammen. 
Rør nu godt rundt i indholdet indtil det bliver en glat og ensartet konsistens.
  • Når massen er helt ensartet blander du de hakkede nødder ned i skålen.
  • 
Hæld det hele i en form på cirka 15×20 cm, som er beklædt med bagepapir.
  • 
Lad det stå koldt i 1-2 timer – eller til næste dag.
  • Skær chokoladen i mindre stykker fx firkanter.
  • Opbevares i køleskabet og holdbarheden er ca. 2 uger.
Print Friendly

Skriv et svar