Billede 04-05-2016 18.57.48

Fisk med mandelsmør

Af og til er fisk fra fryseren det der kan bruges i en travl hverdag. Tø fisken op og lav dette velsmagende overtræk og nyd hverdagsmaden. Du kan selvfølgelig også anvende frisk fersk fisk uden problemer. Persillen, smørret og mandlerne på fisken giver en fantastisk sauce hertil, som minder om persillesauce. Citronen gør den ekstra frisk og lækker. Du kan anvende alle slags fisk til denne ret, ikke kun de hvide jeg har foreslået. Hertil kan du servere kartofler og en salat.

5 portioner
750 g filet af mørksej, torsk eller lange (uden skin og ben)
Salt og peber
3 dl persille
2 dl mandler
100 g smør, blødt
Saft og skal af 1 økologisk citron

  • Læg fisken i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
  • Hak persille og mandler. Bland det med smør, citronskal og citronsaft.
  • Hvis du ønsker en fin ensartet masse kan du blende persille, mandler og smør i en foodprocessor.
  • Fordel blandigen på fisken.
  • Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 10-20 min. afhængig af hvor stort et stykke fisk du har.
  • Centrumtemperaturen på fisken skal være 55 grader ved det tykkeste stykke.
Print Friendly

Skriv et svar