Citronsnitter

Med kun 6 forskellige ingredienser kan du lave disse meget lækre citronsnitter. De kan nemt gøres glutenfri ved at anvende glutenfri havregryn. Lækkert, sødt, surt og perfekt til at komme i sommerstemning. Opskriften er fra mindovermunch.com. Målene er lidt skøre, da de er omregnet fra kopper til deciliter. Hvis du ønsker snitterne skal være uden raffineret hvidt sukker, kan du anvende sukrin eller kokossukker. Begge dele fungerer fint.

16 stk.
Bund:
2,3 dl havregryn
0,8 dl sukker
0,6 dl kokosolie (smør kan også bruges)
1/2 tsk. salt

Citrontopping:
3 stk. æg
1 stk. æggeblomme
Saft og skal fra 3 økologiske citroner
1,5 dl sukker
0,8 dl havregryn

  • Blend havregryn og sukker sammen.
  • Tilsæt kokosolie og salt og bland til en ensartet masse.
  • Fordel og tryk massen til bunden ned i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 10-12 min., indtil den er let gyldenbrun.
  • Blend alle ingredienserne til citronfyldet sammen.
  • Fordel citronfyldet over den let afkølede bund.
  • Bages færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min., indtil fyldet er fast og gennembagt.
  • Afkøles helt inden den skæres i snitter.
  • Det er valgfrit om du ønsker at drysse med flormelis, men det ser pænt ud.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar