Søde kartofler med kikærtefyld

Hvordan tilberedes søde kartofler? Her får du svaret og opskriften på det lækreste fyld til dem. Det er en perfekt kødløs ret og du mangler absolut intet. Server de fyldte kartofler til en frisk salat. Prøv fx fintsnittet spidskål, spinatblade og mango med en dressing af olivenolie, limesaft og salt. Mums!
Brug enten kikærter fra dåse eller kikærter, som du selv har iblødlagt i vand i køleskabet (12-24 timer) og efterfølgende kogt i 1 time til denne ret. Hvis du selv koger kikærterne, vil jeg anbefale at du koger hele posen, og fryser de kogte kikærter ned i fryseposer. Derved har du altid kikærter klar til burg. Du skal blot hælde kogende vand over dem, hvis de er direkte fra fryseren. Det er nemt.

3 personer:
3 søde kartofler

Fyld:

2 tomater
1 peberfrugter (kan udelades)
1 avokado
250 g spiseklare kikærter (drænet vægt)
1 tsk. spidskommen
2 tsk. sennep
1/2 tsk. paprika
1/2 tsk. chilipulver
Skal og saft fra 1/2 økologisk citron
Salt og peber

  • Vask kartoflerne grundigt og læg dem i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Snit et par huller i kartoflerne med en kniv, sådan at dampen fra kartoflerne under bagningen, kan komme ud.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45-60 minutter eller indtil kartoflerne er bløde og gennembagte.
  • Skær tomater, peberfrugt og avokado i tern.
  • Bland grøntsagerne med kikærterne og krydderier og smag til.
  • De bagte kartofler skæres op og fyldes med kikærtefyldet.
  • Velbekomme.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar