Snickerskage

Snickerskage med det hele! Egentlig består snickerskagen af en almindelig sandkagebund toppet med peanuts som bages i ovnen. Der laves en karamelsovs, som hældes over kagen efter bagningen, som gør kagen ekstra svampet og lækker. Til sidst toppes med mørk chokoladeganach. Opskriften her er fra en kollega.

25 stykker
Bund:
200 g smør, blødt
4 dl sukker
3 æg
4 dl hvedemel
1/2 spsk. bagepulver
250 g saltede peanuts

Karamel:
1/2 dl piskefløde
1/2 dl sirup
1 spsk. kakao
1/2 dl sukker
20 g smør

Chokoladeganach:
250 g mørk chokolade
1/2 dl piskefløde
20 g smør

  • Bund: Pisk det bløde smør med sukker til det er luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
  • Tilsæt mel og bagepulver og bland dejen godt sammen.
  • Fordel dejen i en mellemstor bradepande (ca. 25 x 35 cm) beklædt med bagepapir.
  • Hæld peanuts over dejen og tryk dem let ned i dejen.
  • Bag kagen ved 200 grader i ca. 20-25 min. til den er gennembagt.
  • Karamel: Mens kagen bager laves karamellen.
  • Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 min.
  • Prik den færdigbagte kage med en stegegaffel, så der laves huller, hvor karamellen kan løbe ned.
  • Hæld karamellen over den varme bund. Du kan selv bestemme, hvor meget karamel du vil hælde over kagen. Jo mere karamel – jo mere svampet og klistret kage får du.
  • Lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over.
  • Chokoladeganach: Smelt chokolade, fløde og smør over vandbad til al chokoladen er smeltet.
  • Hæld ganachen over den kolde kage, og lad chokoladen stivne en times tid i køleskabet.
  • Skær kagen i mindre stykker og server.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar