Billede 08-06-2016 14.46.10

Rabarber- og havregrynsbar

Det er tid til rabarber, faktisk er de i sæson fra april til oktober. De kan bages, henkoges og fryses – de gør lykke mange steder. Foden er den sødeste del af rabarberne, så lad være med at skære den fra. Rens rabarberne og fjern toppen. De opbevares optimalt i en plastpose i køleskabet og kan holde i ca. 1 uge. Opskriften her minder lidt om en crumbletærte (tærte med smuldredej) med rabarber. De små søde barer er dog superfine at servere og velegnede at have med ”to go”. Opskriften er fra hjemmesiden Taste of Home.

16 stk.
2,5 dl rabarber i skiver, svarer til ca. 4 stængler rabarber
2,5 dl sukker
4 spsk. vand
1 tsk. citronsaft
1 spsk. majsstivelse eller kartoffelmel
2,5 dl havregryn, finvalsede
1,5 dl hvedemel
1 dl kokosmel
½ tsk. salt
80 g smør, smeltet

  • Bland rabarber, 1 dl sukker, 3 spsk. vand og citronsaft i en lille gryde.
  • Bring det i kog og lad det simre i 5 min., indtil massen er ensartet og rabarberne er mør.
  • Rør majsstivelse sammen med 1 spsk. vand og tilsæt det til rabarbermassen, lad det koge yderligere 2 min. Dette trick trykner rabarbermassen.
  • I en stor skål blandes havregryn, mel, kokosmel, salt og den resterede 1,5 dl sukker.
  • Smelt smørret og bland det i skålen med de tørre ingredienser og bland indtil du har en crumble (smuldredej).
  • Pres halvdelen af havregrynsmassen i et ca. 15×15 cm ovnfast fad med bagepapir.
  • Fordel rabarbermassen jævnt herover.
  • Fordel den resterende havregrynsmasse herover og press let med fingrene så overfladen er jævn.
  • Bages ved 180 grader i ca. 30 min. indtil kagen er gyldenbrun.
  • Afkøl og skær herefter i firkanter.
  • Opbevar disse barer i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Print Friendly

4 tanker om "Rabarber- og havregrynsbar"

  1. Tenna

    Hej katrine Den var god jeg brugte også Mies rabarber til at lave dem 🙂 men vi snakkede om krumplen skulle være rørt lidt mere da toppen ikke blev så fast i det. Var det kun et problem jeg havde? Kh Tenna

    Svar
    1. Katrine Eld Forfatter

      Lyder lækkert. Jeg synes mest siderne på barerne smuldrede lidt, ikke så meget toppen. Toppen skal presses godt ned over rabarberne. En opbevaring i køleskabet efter bagning gør også godt, men dette gjorde du nok alligevel. Måske ville lidt mere vand eller smør i også gøre godt. Men smagen ja, den er skøn.

      Svar

Skriv et svar