image

Proteinbrød

Et dejligt brød med god smag – helt uden gluten. Kikærtemel indeholder 19,9 g protein pr. 100 g til sammenligning indeholder hvedemel 9 g protein pr. 100 g. Derfor er der bl.a. ekstra meget protein i dette brød. Der er også mange og gode proteiner i æg, nødder, frø og kerner. Du kan bruge brødet til morgenmad eller tage det med til frokost eller endda bruge det til mellemmåltid. Spis det med dit favoritpålæg. Eksempler på pålæg kan være æg, tomat, avokado, hytteost med dampet spinat, hummus med rucola, røget laks med agurk, flødeost med soltørrede tomater. Ideer er der mange af. Brødet holder sig fint i et par dage, det smager også skønt ristet. Resterne kan du lave croutoner af. Opskriften er fra Jamie Olivers kogebog Superfood – sund mad hver dag fra 2015. Kan du ikke finde kikærtemel (jeg har købt det over nettet) kan du anvende almindelig mel af den slags du foretrækker.

1 brød
370 g vand
7 g gær (frisk eller tørgær)
4 spsk. olie
250 g kikærtemel
100 g mandler, malede til mel
50 g hørfrø
100 g blandede frø og kerner fx birkes, solsikkefrø, sesamfrø, græskarkerner, chiafrø
1 tsk. salt
4 æg

  • Kom vand, gær og olie i en skål og pisk det sammen. Lad det stå i 5 min.
  • Bland kikærtemel med mandler (blendet til mel), frø, kerner og salt.
  • Rør æggene i gærblandingen.
  • Pisk gærblandingen i melblandingen.
  • Dejen skal være godt blandet og ret tyndtflydende – ikke som almindelig brøddej.
  • Beklæd en 1,5 liter brødform med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Glat overfladen med bagsiden af en ske.
  • Bages ved 190 grader i 45 min. til det er gyldenbrunt og gennembagt.
  • Test evt. med en kødnål, at der ikke hænger dej fast på nålen.
  • Lad brødet afkøle i 20 min. før det spises.
  • Du kan fint fryse brødet. Dette gøres bedst ved af fryse skiver af brødet.

Tip: Efter du har hældt dejen i formen kan du dække det til og stille det på køl natten over. Herved udvikles endnu flere smagsnuancer. Næste dag bager du brødet som beskrevet ovenfor.

Print Friendly

Skriv et svar