Tiramisukage – glutenfri

Chokoladekage med kaffesmag tilsat rom toppet med den lækreste fløjlsbløde topping. Dette kaldes tiramisu i kageform. Kagen er glutenfri og uden raffineret hvidt sukker. Du kan dog fint erstatte kokossukker med samme mængde almindelig sukker. Kokosolie kan erstattes af smør. Opskriften er inspireret af en ligende fra Køkkenet på kvisten. 

10 stykker
3 æg
150 g kokossukker
1 dl kokosolie
1 knsp. salt
30 g kakaopulver
100 g mandelmel (mandler blendet til mel)
1 spsk. mørk rom
3 spsk. neskaffe (pulver) og 3 spsk. vand

Topping:
250 g mascarpone
1/2 tsk. ren vaniljepulver
Kakaopulver til at drysse over den færdige kage

  • Æg og kokossukker piskes godt sammen.
  • Tilsæt kokosolie (smeltet men ikke varmt), salt og kakaopulver og pisk igen.
  • Tilsæt mandelmel og pisk en sidste gang.
  • Kom dejen i en smurt springform og bag den i 25 minutter.
  • Tag kagen ud ovnen og prik en masse huller i den med en gaffel.
  • Bland neskaffe med vand sammen med rom og hæld det over kagen.
  • Rør mascarpone med vaniljepulver.
  • Fordel det over den afkølede kage.
  • Kom lidt kakaopulver i en si og drys det over kagen.

Tip: Tiramisukagen har godt af at være på køl nogle timer inden servering. Den skal også opbevares på køl.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar