Hirsegrød med tranebær

Er du vild med havregrød til morgenmad? Mangler du en variation til din morgengrød? Denne skønne grød er fyldt med næringsstoffer fra hirsen. Der er en del proteiner i samt rigeligt med fibre, jern, magnesium og B-vitaminer. Biogan har været så søde at sponsorere hel hirse til denne opskrift. På din indkøbsudflugt finder du hirsen i de fleste Coop-butikker eller i en helsekostforretning. Et tip til opskriften kan være at lave hele opskriften på en gang til 4 personer. Hvis der så ikke er 4 personer at mætte den dag, kan du fint gemme grøden i køleskabet og blot give grøden et opkogt med lidt ekstra vand eller mælk en af dagene herefter, derved har du nem morgengrød.

4 personer
3 dl hel hirse
3 dl vand
2,5 dl mælk
1 tsk. salt
4 spsk. tranebær

  • Skyl hirsen godt i koldt vand.
  • Kom hirse, vand og mælk i en gryde og bring det langsomt i kog under omrøring.
  • Lad grøde n koge 25-35 min. for svag varme under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt salt og tranebær og server evt. drysset med kokosflager.

Billede 30-06-2016 19.07.01

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar