Bananis: Chokolade- og peanutbutter

Bananis er simpelt at lave. Gode modne bananer skæres i skiver og kommes i fryseposer og fryses (minimum 4 timer). Det er en fordel altid at have frosne bananer på lager – både til is og også smoothies, hvor de er gode at blende med. Simpel bananis uden tilsatte smagsvarianter er også en skøn is. Her er tilsat chokolade- og peanutsmag, og hvem er ikke vild med det?? Hvis du ikke er vild med peanutbutter, kan denne ingrediens udelades uden problemer. Det vigtigste at huske, når du laver denne is, er at konsistensen på isen skal være som softice, og det er bedst at servere isen lige, når den er frisklavet. Det er ikke en fordel at lave en stor portion og så fryse isen, da det ikke virker ret godt. Så længe du altid har frosne bananer i fryseren, er det meget bedre at lave en ny portion, og det tager virkelig ikke mere end 2 minutter. Hvis du ønsker isen skal have en sødere smag, kan lidt flydende steviadråber tilsætte eller lidt honning eller sirup.

2-4 personer
2 frosne bananer
1/2 dl mælk (valgfri variant)
1 spsk. kakaopulver
1 spsk. peanutbutter

  • Alle ingredienser kommes i en blender eller foodprocessor.
  • Blend til en fin ensartet konsistens.
  • Hvis isen sidder fast i maskinen, skraber du ned langs siderne, så alle ingredienser kommer ned i bunden af maskinen.
  • Afhængig af konsistensen på isen kan du evt. tilsætte lidt mere mælk, så bliver isen nemmere at blende.
  • Server og nyd den.

Næringsinfo
1/2 opskrift indeholder følgende:
Kalorier: 170
Fedt: 5,3 g
Kulhydrat: 30,5 g
Protein: 4,2 g

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar