Instant havregrød

Morgenglæde og god næring kommer i en skål med havregrød. Flere steder i udlandet kan instant oatmeal købes enten i store pakker eller i små portionsanretninger. Dette er også ved at kunne ses på de danske hylder. Næringsværdien på havregryn og instant havregryn er den samme. Flere mærker af instant havregryn er dog tilsat havremel, karamelfarve og guar gum og evt. andre smagsstoffer fx frysetørret bær. Men har du finvalsede havregryn hjemme i dit køkken kan du selv lave instant havregrød til morgenmad, således kan du få morgenglæde og supersund morgenmad uanset, hvor travl din morgen er. Jeg er blevet stor fan af denne måde at lave havregrød på. To store fordele er, at det er lynhurtigt, og jeg skal ikke vaske en gryde af, som hvis jeg havde kogt en grød i gryden. Det er også genialt, hvis du ikke har adgang til et komfur fx på kontoret, camping eller på et hotelværelse.

1 portion
1 dl havregryn
1,5 dl kogt vand (fra elkedel)
1/4 tsk. salt

 • Alle 3 ingredienser blandes sammen i en skål.
 • Vent ca. 2 min., så er grøden blevet lækker cremet, og havregrynene har opsuget meget af væsken.
 • Pynt med din ønskede topping fx frisk frugt, nødder, kokos, sukker, honning, sirup m.m.
Print Friendly, PDF & Email

3 tanker om "Instant havregrød"

  1. Katrine Eld Forfatter

   Du laver grøden i samme skål som den spises af – så lidt mindre opvask er der da 😀

   Svar

Skriv et svar