image

Hindbær og- hyldeblomstsorbet

Sorbetis er meget frisk og smagfuld. Den er helt uden mejeriprodukter og ultranem at lave. En god ismaskine gør en stor forskel for resultatet af isen, så hvis du elsker is er du nødt til at have en ordentlig maskine. Det er en god ide at lave sukkerlagen dagen før, du ønsker at nyde isen. Køb en god økologisk hyldeblomstsaft til denne opskrift.

1,5-2 liter færdig is
250 g hindbær, frost
50 g brun farin
200 g rørsukker
5 dl vand
2 dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
3 spsk. citronsaft
3 spsk. æggehvide, pasteuriseret

  • Bland hindbær, brun farin, rørsukker og vand i en gryde og kog i 2 min.
  • Afkøl til køleskabstemperatur. Lad det gerne stå til dagen efter.
  • Tilsæt hyldeblomstsaft og citronsaft.
  • Pisk æggehvide let og luftig og vend det i lagen.
  • Kør sorbeten på ismaskinen, indtil den har en cremet konsistens.
  • Isen kan serveres straks, men bliver mere hård efter lidt tid i fryseren.
  • Isen kan fint opbevares i fryseren i op til et par måneder, hvis den ikke er spist inden.

Tip: Køb nogle isvafler og dyp dem i smeltet chokolade og kokos. Husk endelig at hælde chokolade i bunden af vaflerne.

Print Friendly

2 tanker om "Hindbær og- hyldeblomstsorbet"

  1. Cæcilie Hansen

    Kan man bruge glykosesirup i denne opskrift får at få isen mere blød? I så fald ville man måske skulle skifte det ud med sukkeret eller hvordan mon man skulle bruge det?

    Svar
    1. Katrine Eld Forfatter

      Hej Cæcilie. Jeg synes selv isen her er meget blød og luftigt grundet æggehviden. Men du kan fint tilsætte glukosesirup og eksperimentere med dette. Brug dag sirup som 1:1 med almindelig sukker.

      Svar

Skriv et svar