Butterdej med champignon

Butterdej består af en masse lag af smør, mel og vand. Det er disse mange lag, som giver butterdej sprødhed, lufthed og smag. Kager, tærter og indbagte retter er butterdej perfekt til. Her er en skøn opskrift fyldt med smag og lækkerhed. Opskriften er fra Jamie Oliver, som i øvrigt har en masse lækre opskrifter online. Svampe (herunder champignon) indeholder den naturlige smag umami, som også kød er kendt for, hvorfor champignon (og svampe) er fantastiske i vegetariske retter. De er rige på proteiner, B-vitamin, selen, jern og kostfibre.

6 ruller
Olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
500 g champignon
1 spsk. sennep
Salt og peber
80 g brødkrummer (eller rasp)
1 håndfuld frisk persille, hakket (eller 1 spsk. tørret)
1 tsk. timian, tørret
6 plader frossen butterdej, optøet (450 g)
3 spsk. mælk
2 spsk. sesamfrø

    • Opvarm en pande med lidt olivenolie.
    • Snit løg, hvidløg og bladselleri i små fine tern. Steg i 5 min.
    • Rens champignon og skær dem i skiver.
    • Til panden tilsættes champignon, sennep, salt og peber.
    • Steg hele herligheden i 5-10 min. indtil al væden er fordampet.
    • Sæt panden til siden og lad det køle af.
    • Det afkølede champignonfyld blandes med brødkrummer, persille og timian.
    • Læg 1 plade butterdej på et stykke pagepapir.
    • Fordel 1/6 af champignonfyldet langs midten af pladen og form fyldet til en pølse.
    • Pensel lidt mælk langs kanten af pladen.
    • Fold forsigtigt den lange side af butterdejen over fyldet og pres let langs kanterne.
    • Brug en gaffel til at trykke dejen helt sammen langs de 3 kanter, så fyldet bliver inde i dejen.
    • Gentag dette med de resterende butterdejsplader.
    • Placer butterdejsrullerne på en bageplade med papir.
    • Prik let 4 gange langs hver rulle med en gaffel, så dampen kan komme ud under bagningen.
    • Pensel med mælk og drys sesamfrø over rullerne.
    • Bages ved 200 grader i 25-30 min., indtil de er gyldne og sprøde i skorpen.
    • Velbekomme.

Tip: Du kan lave disse butterdejsruller på forhånd og give dem 20-25 min. i ovnen. Lige inden servering opvarmes de igen i 5-10 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar