billede-05-09-2016-15-58-43

Æg og ærter

Denne æggestand kan bruges til meget og smager fantastisk. På rugbrød som pålæg, evt. sammen med fisk, til brunch, sandwich, buffet, påskebordet, julebordet etc. Lav gerne en stor portion, som passer i en brødform (6-9 æg), og du har fx nem pålæg til hele ugen. Ærter kan udskiftes med majs, fintskåret squash, gulerod, broccoli, peberfrugt eller løg. Du kan selvfølgelig også udelade grøntsager i denne æggestand.

4 rugbrødsmadder
2/3 dl ærter, frosne
3 æg
1/2 dl mælk
Salt og peber

  • Hæld kogende vand over ærterne, for at tø dem op.
  • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen med en gaffel eller piskeris.
  • Hæld vandet fra ærterne og tilsæt dem til æggeblandingen.
  • Hæld æggemassen i en ovnfast form ca. 10×10 cm foret med bagepapir.
  • Bag æggestanden ved 200 grader til æggene er faste og gennembagte. Dette tager ca. 30 min.
  • Tag æggestanden ud af formen, og lad dem afkøle. Skær standen i skiver.
  • Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i ca. 1 uge, hvis æggestanden er gennembagt.
Print Friendly

Skriv et svar