Nutella

Her er endnu et bud på en hjemmelavet nutella – i en lidt sundere udgave. Hasselnødder og kakaopulver giver smag, som minder om nutella, hvor rosiner og dadler giver sødme og konsistens. Opskriften er fra bogen Omtanke – i store gryder af K. Kristensen. Bemærk det kræver 2 dage at lave denne nutella.

Ca. 700 g
125 g udstenede dadler
125 g rosiner
3 dl æblejuice
125 g hasselnødder
40 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker

  • Dag 1:
  • Hak dadlerne i mindre stykker, og udblød dem sammen med rosinerne i æblejuicen natten over.
  • Dag 2:
  • Blend dadler, rosiner og æblejuice til en homogen masse.
  • Blend hasselnødderne fint.
  • Bland kakaopulver og vaniljesukker sammen med dadel-rosinmassen, og vend til sidst de blendede hasselnødder i.
  • Opbevar smørepålægget på køl. Holdbarheden er ca. 7 dage.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar