Ovnbagt pasta med kæmpe bønner

“Økologiske kæmpe bønner har en lækker nøddeagtig næsten kastanjeagtig smag. Bønnen er velegnet til salater, supper, gryderetter, pure eller som tilbehør” sådan skriver Biogan selv på pakken af de økologiske kæmpebønner. Jeg har fået fornøjelsen af at få disse kæmpe bønner sponsoreret, hvortil jeg skal lave en lækker middagsret. De fleste er nok klar over at bønner (og linser) er en god kilde til vegetabilsk protein. De smukke kæmpe bønner her har et proteinindhold på 20 g / 100 g. Desuden indeholder de godt med kostfibre, og er fattige på fedt. Særligt hvis du ikke spiser så meget kød, er bønner en god ting at få sat på spisekortet. Jeg kogte hele posen (500 g) så der blev lidt til fryseren – små fryseposer med en portion i hver, passende til en salat eller gryderet. Efter iblødsætning / kogning fordoblet bønner deres vægt. Bønner skal iblødsættes og koges før de bruges. Formålet med dette er at nedbryde giftstoffet lektin, som kan give ret voldsomt ubehag, diarre og lignende. Sæt bønnerne i blød i 12 timer og kog dem i 60 minutter. Det tilrådes at man venter med at tilsætte salt til kogevandet, til de sidste ca. 5 minutters kogning, for at bønnernes skal ikke bliver hård.

Champignon, spinat, ost, kæmpe bønner og pasta er her kombineret til en lækker hverdagsret perfekt til hele familien. Opskriften her kan fint passe til 4 personer, hvis der serveres en god salat og lidt groft brød som tilbehør. Hvis der ikke er tilbehør hertil passer den til 3 personer.

90 g pasta, fuldkorn (penne, skruer, sløjfer)
1 tsk. olivenolie
130 g champignon
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
1/4 dl hvedemel
2,5 dl mælk
1 håndfuld basilikumblade (kan udelades)
200 g spinat eller grønkål, frisk eller frossen
100 g revet ost fx mozzarella
100 g kæmpe bønner, kogte
Salt og peber

 • Obs: Kæmpe bønnerne skal dagen før iblødsættes i 12 timer og herefter koges i 1 time.
 • Kog pastaen efter anvisningen på posen.
 • Opvarm en pande med olien og tilsæt champignon i skiver.
 • Rist champignon til al væske er fordampet og hæld dem over på en tallerken til senere brug.
 • Smelt smørret på panden. Tilsæt hakket hvidløg og hvedemel og rør rundt.
 • Tilsæt mælk til saucen og rør godt rundt.
 • Hak basilikum og spinat eller grønkål. Hvis du bruger frossen spinat / grønkål lad så dette tø op.
 • Rør basilikum, spinat og 2/3 af osten i saucen.
 • Tag panden af varmen og tilsæt champignon, kæmpe bønner og pasta og rør hele herligheden godt sammen. Krydr med salt og peber.
 • Hæld det hele i et ovnfast fad og drys med den resterende ost.
 • Bages ved 180 grader i ca. 20 min. indtil osten er gylden og sprød.
 • Velbekomme.

Billede 05-10-2016 13.56.38

Tak til Biogan for at sponsorere disse økologiske kæmpe bønner.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar