Tomattapenade

Tomattapenade

En delikat smagsrig tapenade. Brug den som pålæg på rugbrød og top evt. med lidt rejer. Tapenaden kan også bruges til dip, som pastadressing, i en sandwich og mange andre ting. Ønsker du en stærkere tapenade kan du tilsættes 1 fed hvidløg eller 1 finthakket chili. Du kan også lave tapenaden som værtindegave og give sammen med nogle kiks / knækbrød. Opskriften her er fra Aarstidernes hjemmeside.

4 personer
530 g tapenade svarende til et glas på 1/2 liter
100 g pinjekerner
2 dl olivenolie eller rapsolie
1 spsk. paprika (evt. røget paprika)
50 g hel parmesan
200 g soltørrede tomater
Salt og peber

  • Rist pinjekerne på en tør pande til de har en gylden farve.
  • Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og blend dem rigtigt godt sammen.
  • Smag tapenaden til med salt og peber.
  • Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.
  • Tapenaden holder sig fint frisk i køleskabet i 2 uger.
Print Friendly

Skriv et svar