Billede 30-10-2016 07.10.04

Muffins med banan

Bananbrød – nu også bananmuffins – hvem elsker ikke det? Disse muffins er perfekte at lave med meget modne bananer. De er veganske, da de hverken indeholder æg eller mælkeprodukter. Der er hverken gået på kompromis med smag eller konsistens. De er søde, saftige og lette. Den allerbedste måde at bruge overmodne bananer på.

12 muffins
250 g banan (2-3 stk.)
260 g hvedemel eller sigtet speltmel*
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
100 g smagsneutral olie eller kokosolie (smeltet)
70 g kokossukker**
165 g mandelmælk (vand kan også bruges)
60 g græskarkerner (gem 20 g til drys)
50 g dadler eller abrikoser eller tranebær

  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  • Rør bananer, olie, sukker og mandelmælk sammen i en anden skål.
  • Bland de tørre og våde ingredienser grundigt sammen.
  • Hak græskarkerner.
  • Hak dadler/abrikoser/tranebær og vend disse med græskarkerner i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme og drys hver muffin med de ekstra græskarkerner.
  • Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og en tandstik kan trækkes ud, uden dejen hænger fast.

*Brug evt. 100 g fuldkornsmel fx grahamsmel og 160 g hvedemel
**Du kan også anvende ahornsirup, hvidt sukker, rørsukker eller sirup i samme mængde.

Print Friendly

Skriv et svar