Laksetærte med gulerod

Tærte er en god ret både til hverdag og til særlige lejligheder. Jeg ønskede en laksetærte som ikke indeholdte spinat, da de fleste opskrifter på en sådan tærte indeholder spinat. Denne tærte er både smuk, nem og utrolig velsmagende. Guleroden bidrager med sødme og en dejlig farve. Du kan fint lave 2 tærter og fryse den ene til senere brug.

4 personer
Tærtebund:
80 g groft mel
80 g hvedemel
1 tsk. salt
75 g smør, stuetemperatur
1-2 spsk. koldt vand

Tærtefyld:
200 g gulerod
4 æg
1,5 dl cremefraiche
100 g revet ost
100 g røget laks
1 tsk. paprika
Revet skal af ½ økologisk citron
Salt og peber

  • Bund: Bland groft mel, hvedemel og salt sammen.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml dejen med koldt vand.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
  • Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede tærtedej nedad henover en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter.
  • Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel.
  • Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter.
  • Fyld: Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
  • Overhæld gulerødder med kogende vand fra en elkedel, og lad dem stå i 5 min.
  • Hæld herefter vandet fra.
  • Bland æg, cremefraiche, ost og røget laks skåret i tern.
  • Tilsæt paprika, citronskal, salt og peber.
  • Bland gulerødderne i tærtefyldet.
  • Fordel fyldet over tærtebunden.
  • Bag tærten færdig i ca. 20 min. ved 200 grader til æggemassen er fast.
  • Server tærten sammen med en lækker grøn salat fx rucola, appelsin, valnødder og dressing af olie/honning/citron.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar