Brownie med sorte bønner

Der findes flere opskrifter på brownie med sorte bønner, og jeg er fascineret af tanken om at bruge sorte bønner i brownies! Der er noget fascinerende over at tilsætte en næringsrig ingrediens som sorte bønner til kage. Disse brownies er super rige og dekadente. De er mere næringsstofrige end traditionel kage, men absolut ikke kaloriefattige, men de er lækre. De er bedst nydes, når de har helt afkølet og er blevet toppet med chokoladeglasur. De kan fint fryses, og herefter varmes hurtigt i mikrobølgeovnen.

16 stk.
Brownie:
120 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
60 g kakaopulver
400 g sorte bønner, udblødte og kogte (eller dåse)
1,5 dl vand
200 g sirup
60 g valnødder
125 g chokolade

Chokoladetopping:
1 dl kakaopulver
2 spsk. kokosolie, smeltet
1/2 dl honning
1 tsk. vanille extrakt

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Bland mel, salt, pagepulver og kakao i en stor skål.
  • Blend sorte bønner, vand og sirup til en ensartet masse. Resultatet er en tynd konsistens.
  • Bland bønneblandingen sammen med melblandingen og rør indtil du har en ensartet dejmasse.
  • Tilsæt hakkede valnødder og hakket chokolade.
  • Beklæd en brownieform 22×22 cm med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bages ved 180 grader i 30 min.
  • Kagen er bagt, når du kan stikke en træpind (tandstik) ned i den og op igen, uden at der hænger ubagt dej ved.
  • Imens kagen bager laves topping.
  • Bland alle ingredienserne til topping sammen i en lille skål.
  • Efter afkøling af kagen, fordeles denne chokoladetopping jævnt over kagen.
  • Skær den i 16 stykker, opbevar i køleskabet – og nyd den.
Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Brownie med sorte bønner"

Skriv et svar