Pizza med gulerod

Pizza kan variere i det uendelige. Bunden kan laves på mange måder og alverdens forskelligt fyld kan blive topping. Denne opskrift på pizza har udskiftet den traditionelle tomatsovs med gulerodspure. Og det fungerer rigtig godt. Du kan toppe denne pizza, med det du ønsker eller følge opskriften herunder. Hvis du ikke kan finde artiskokker i chiliolie, kan du drysse lidt tørret chili over pizzaen eller bruge frisk chili.

2 stk. pizza
Bund:
3 dl
20 g gær
1 spsk. olie
1 tsk. salt
100 g grahamsmel
400 g hvedemel

Gulerodspure:
12 store gulerødder
Salt og peber

Topping:
1 tsk. basilikum, tørret
1 tsk. oregano, tørret
1 rødløg
1 glas artiskok i chiliolie
100 g revet mozzarella

  • Bund: Rør gæren ud i lunken vand.
  • Tilsæt olie, salt og mel.
  • Ælt dejen sammen, og lad den hæve i ca. 1 time.
  • Del dejen i 2 og rul dem ud til 2 runde pizzadeje. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Gulerodspure: Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem møre i 5-10 min.
  • Hæld kogevandet fra og blend til en ensartet masse. Tilsæt salt og peber.
  • Fordeles jævnt over de 2 bunde.
  • Topping: Fordel basilikum og oregano over bundene.
  • Skær rødløg ultratyndt ud – gerne på et mandolinjern.
  • Skær om nødvendigt artiskokkerne i mindre stykker.
  • Fordel rødløg og dernæst artiskokker på pizzaerne.
  • Top med ost.
  • Bages ved 220 grader i ca. 15-25 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar