Bagte æbler

Har dine æbler ligget lidt for længe og er knap så sprøde og saftige, som da de blev købt? Eller har du brug for en hurtig, nem og lækker dessert? Så er disse bagte æbler et helt vidunderligt valg. De serveres lune med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum. Opskriften er fra en af Jamie Olivers mange kogebøger.

4 personer
4 æbler, uden kernehus
25 g smør, skåret i 4 stænger
4 stængler kanel
50 g rosiner
2 spsk. farin
1,5 dl marsala (kan udelades)
200 g cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær æblerne lidt flade med en kniv, så de bedre kan stå op.
  • Stil æblerne i en lille bradepande med bagepapir.
  • Kom en stang smør og en stang kanel i hvert æble.
  • Rør rosiner og sukker sammen og fordel det i æblerne.
  • Hæld marsalaen over æblerne.
  • Bag æblerne i 20-25 min. indtil de er bløde, men stadig holder formen.
  • Server lune.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar