Grøntsagsmusaka med linser

Denne linsemusaka er et herligt vegetarisk måltid, som på ingen måde går på kompromis med smagen. Opskriften er af Jamie Oliver, som ikke ligefrem er kendt for simple retter med få ingredienser. Jeg har forsøgt at forsimple den originale opskrift og gøre den mere overskuelig. Det tager tid at lave denne musaka, men det er absolut hele arbejdet værd. Smagen i denne musaka overgår alle forventninger. Lysten til endnu et stykke melder sig hurtigt, når første stykke er spist. Lav gerne dobbeltportion, så du har nem mad til fryseren eller senere på ugen. Du kan nemlig fint fryse denne ret.

4 personer
Olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, hakket
1,5 tsk. oregano, tørret
2 dl vand
200 g kogte kikærter, (svarende til 1/2 dåse)
50 g grønne eller røde linser
1 dåse hakkede tomater (400 g)
Salt og peber
2 auberginer, skåret i 1 cm tykke skiver
3-4 kartofler, skåret i 1 cm tykke skiver
40 g smør
40 g hvedemel
1/2 liter mælk
1/4 tsk. muskat, stødt
50 g feta

  • Steg hvidløg, løg og oregano i lidt olivenolie i en stor gryde i ca. 10 min., indtil løgene er bløde.
  • Tilsæt vand, kikærter, linser, hakkede tomater, salt og peber og bring det i kog.
  • Skru så ned og lad det simre under låg i ca. 1 time, indtil tomatsaucen er tyk og lækker.
  • Læg aubergineskiverne i et ovnfast fad, drys med salt og lad dem stå i ca. 10 min.
  • Kog kartoffelskiverne i ca. 3-4 min.
  • Læg kartoffelskiverne i det fad, musakaen skal laves i (ca. 27×17 cm).
  • Tør saltet af aubergineskiverne og læg dem på en eller to bageplader med bagepapir.
  • Dryp aubergineskiverne og kartoffelskiverne med lidt olivenolie og lidt oregano.
  • Bag kartofler og auberginer i en 180 grader varm ovn i ca. 30-40 min.
  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet i.
  • Pisk lidt af mælken i og fortsæt med at piske og tilsætte mere mælk, indtil al mælken er brugt. Tilsæt muskat.
  • Lad bechamelsaucen koge over lav varme, mens du stadig pisker, indtil den er så tyk, at den hænger fast på bagsiden af en ske.
  • At samle musakaen: Fordel halvdelen af tomatsaucen over kartoflerne og dæk med halvdelen af aubergineskiverne. Gentag en gang mere.
  • Hæld bechamelsaucen over det sidste lag af auberginer, så de er jævnt dækket.
  • Smuldr fetaen over saucen.
  • Bag musakaen ved 180 grader i 35-40 min., indtil overfladen er gylden.
  • Server med en grøn salat.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar