Salsa sommer dip

Tortilla chips kalder på en form for salsa dip. Denne skønne salsa sommer dip er dejlig forfriskende og indeholder en masse gode sunde sager. Grøntsager og sorte bønner. Bønnerne lægges i blød i 10-12 timer. Vandet hældes bort og bønnerne koges i nyt vand i mindst ½ time. Sorte bønner kan bruges i varme retter men er også super gode til salatskålen og fabelagtige i denne salsa sommer dip. Indholdet af kostfibre og protein er højt i bønner – også i sorte bønner.

Salsa sommer dip til 1 pose tortilla chips:
200 g sorte bønner, kogte eller fra dåse
250 g majs, frosne
1-2 røde peberfrugter
1 fed hvidløg (kan udelades)
1/2 rødløg (kan udelades)
1 økologisk citron, skal og saft
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. paprika
Salt og peber

  • Bønnerne koges som beskrevet ovenfor. Vægten af bønner fordobles ved kogning. Alternativ kan du bruge bønner fra dåse.
  • Hæld kogende vand over majsene.
  • Snit peberfrugterne meget fint.
  • Løget snittes fint.
  • Riv hvidløget.
  • Bland alle ingredienserne i en skål og smag til.
  • Opbevares i køleskabet inden brug.
  • Server evt. cremefraiche hertil også.
  • Velbekomme.

Billede 07-04-2017 12.46.34
Tak til Biogan for at sponsorere økologiske sorte bønner.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar