Billede 04-09-2016 08.17.58

Æbletærte

Gemalen herhjemme laver altid denne æbletærte, når han vil lave kage – og den er et hit hver gang. Dejen er en anelse flydende, så den skal ikke rulles ud på bordet, men blot sættes i klatter i tærtefadet. Æbler og kanel har altid været et fremragende makkerpar, derfor bruges der en del kanelsukker til denne tærte.

1 æbletærte
125 g smør
125 g hvedemel
125 g sukker
1/2 tsk. bagepulver
1 æg
1 spsk. vand
2 æbler
Kanelsukker

  • Smør, hvedemel, sukker og bagepulver røres godt sammen – smelt evt. smørret en anelse, så er det nemmere at arbejde med.
  • Tilsæt æg og vand og bland godt. Dejen skal være våd og klæbrig.
  • 1/3 af dejen sættes i klatter i et smurt tærtefad. Rør klatterne sammen, så der er en bund af dej i tærtefadet.
  • Skræl æblerne og skær dem i tern. Fordel dem oven på dejen. Drys 1-2 tsk. kanelsukker over æblerne.
  • Læg resten af dejen i klatter oven på æblerne og forsøg at få dejen mast flad og samlet pænt over æblerne.
  • Drys igen med 1-2 tsk. kanelsukker.
  • Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 min.
  • Server med cremefraiche.
Print Friendly

Skriv et svar