Havrekiks

Havregryn er godt! Absolut en vinder i morgenmadsrepertoiret. De er rige på E-vitamin, der styrker immunforsvaret. De er rige på antioxidanter, som bidrager til at nedbryde ophobninger af kolesterol, og kan hjælpe til at forebygge tyktarmskræft. De har et højt indhold af fibre, som gavner tarmsystemet. De er rige på kiselsyre, som er et betændelseshæmmende mineral, der gavner fordøjelsen. De er rige på B-vitaminer, der kan lindre stress og fremme vægttab, da havregryn har en god mættende egenskab. Så der er absolut ingen grund til ikke at indtage havregryn – hver eneste dag. Havregrød eller havregryn til morgenmad er et rigtig godt valg. Disse havrekiks er ganske nemme og hurtige at lave. De er perfekte til den lille sult, i madpakken og meget børnevenlige. Snup 3 af disse til et mellemmåltid. Opskriften er fra bogen Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana.

35 stk.
250 g havregryn
Et nip salt
1 tsk. sukker
1/4 tsk. bagepulver
30 g smør eller smagsneutral olie
2 dl kogt vand (fra en kedel, der netop har været i kog)
1 glas eller udstiksforme (diameter = ca. 5,5 cm)

  • Bland havregryn, salt, sukker og bagepulver i en skål.
  • Lav en fordybning i midten, tilsæt smeltet fedtstof og hæld det varme vand i.
  • Ælt dejen godt igennem, så den bliver glat og jævn.
  • Tilsæt om nødvendigt lidt ekstra kogende vand.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Gerne så tyndt som muligt.
  • Stans kiksene ud med et glas eller en udstiksform.
  • Bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir 15-20 minutter, eller til kiksenes kanter begynder at blive gyldenbrune og føles faste (de bliver sprøde, når de er blevet kolde).
  • Læg kiksene på en bagerist til afkøling.

Tip: Du kan tilsætte forskellige smage til kiksene efter behag. Prøv fx nigellafrø, sesamfrø, oregano, kanel, kardemomme, kokosmel eller kakao.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar