Kartoffeltærte

Lækker smagfuld tærte, som er nem at lave. Velegnet som selvstændig aftensmad, til brunchbordet, til frokost eller som en del af en lækker buffet. Opskriften er fra bogen “Tænd på tærter, tryl med tilbehør” af E. Emtoft, R. Holm og G. V. Kristensen.

Bund:
250 g hvedemel
125 g smør
1 tsk. salt
1/2 dl vand

Fyld:
300 g rå kartofler, revne
1 lille rødløg, i fine strimler
1,5 dl fløde
200 g hytteost
2 æg
3 tsk. dijonsennep
1/2 tsk. muskatnød, stødt
1 tsk. timian
Salt og peber
50 g revet ost

  • Bund: Smørret smuldres i melet og alt æltes hurtigt sammen.
  • Saml dejen til en kugle og læg den på et meldrysset bord og tryk den flad i en cirkelform.
  • Rul dejen ud og fordel den i en smurt tærteform.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag dejen ved 200 grader i 20-30 min.
  • Fyld: Riv kartoflerne og snit løget.
  • Alt til æggemassen piskes og blandes.
  • Kartofler og løg vendes i.
  • Massen fordeles over den forbagte bund.
  • Osten drysses jævnt hen over tærten.
  • Tærten bages ved 200 grader i ca. 20 min. indtil massen er fast.
  • Serveres sammen med en dejlig salat.

Tip #1: Tærten kan nemt fryses.
Tip #2: Bagekartofler giver en meget mør tærte, hvorimod nye kartofler giver lidt mere bid.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar