Bowl med hirse, bønner og avokado

En Buddha bowl er blevet utrolig populær på de sociale medier og hjemme i køkkenerne. En sådan bowl består af lidt af det hele. Både rå og bagte grøntsager, korn, bønner og en dressing. En let og samtidig mættende måde at spise salat på. Derudover er det en god ret til at få brugt rester på. Denne bowl har hirse som kornbase. Hirse er et fuldkornsprodukt og indeholder 8,5 gram kostfibre pr 100 g. Hirse indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink og jod. Kan du ikke skaffe hirse kan du bruge ris, speltkerner, quinoa, bulgur eller couscous. Bønnerne skal sættes i blød dagen før og koges dagen efter. Alternativ kan du anvende bønner fra dåse. Du kan skifte de sorte bønner ud med andre bønner fx kidneybønner, butterbeans, hvide bønner eller kikærter. De karamelliserede løg giver denne bowl en unik smag, som får mundvandet til at løbe. Nyd denne bowl sprængfyldt med sundhed og få tilfredsstillet dine smagsløg.

2 personer
1,5 dl hel hirse
1 dl sorte bønner, kogte
1 løg
Olivenolie
1 spsk. sukker
100 g grønne bønner
5 små tomater
1 avokado
1/2 chili
Saft af 1/2 citron
Salt og peber
1/2 bdt. friske koriander (valgfrit)

  • Skyl hirsen og kog den i en gryde med 3 dl vand.
  • Koges under låg i 10 min. Tilsæt salt og lad det trække i 5 min.
  • Tilsæt 1 dl sorte bønner til hirsen og vend rundt.
  • Snit løget i smalle både.
  • Steg løget bløde og let karamelliserede i en lille gryde med olie og sukker i ca. 10 min.
  • Bland løgene i hirsen.
  • Del bønnerne i 2-3 dele og kog disse i 3-4 min. (brug samme gryde som du brugte til løgene).
  • Del tomaterne i kvarte.
  • Skær avokado i fine skiver.
  • Snit den halve chili fint og vend i hirsen.
  • Krydr hirsen med salt, peber, olie og citronsaft.
  • Anret hirsen i 2 skåle, og fordel tomater, grønne bønner og avokado ovenpå.
  • Pynt evt. med friske koriander.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar