Billede 29-06-2017 15.49.46

Kåldogs med tomat og agurk

Hotdog helt uden brød er lig med en kåldog! Kålblade bruges som holderen til fyldet i denne hotdog. Er du vegetar kan du anvende vegetarpølser fx seitanpølser, er dette ikke tilfældet anvend en god og velsmagende pølse.

2 personer
1/2 dl lagereddike
2 spsk. sukker
1/2 agurk
1/2 rød chili
1/2 spidskål
2 store tomater
2 spsk. tomatpure
1/2 fed hvidløg
1/2 rød chili
1 tsk. farin
Salt og peber
4 pølser (efter eget valg)
Olivenolie

  • Varm lagereddike og sukker op i en gryde indtil sukkeret er smeltet. Afkøl til stuetemperatur.
  • Snit agurken i tynde skiver evt. på et mandolinjern.
  • Snit chili fint. Tilsæt agurk og chili til eddikelagen og lad den stå og trække. Tilsæt salt og peber.
  • Pil 4 flotte blade af spidskålen. Snit resten af kålen og kom den i en skål.
  • Tilsæt lidt salt, og kram kålen godt, til den falder sammen.
  • Lav en tomatrelish ved at skære tomaterne i små tern og tilsæt tomatpure, snittet hvidløg, snittet chili, farin, salt og peber.
  • Varm en pande med olie og steg pølserne gyldne og gennemvarme ca. 6-8 min. i alt.
  • Servering: Kom en pølse i hvert spidskålsblad, top med tomatrelish, agurkesalat og snittet kål, og spis med fingrene.
Print Friendly

Skriv et svar