Chokoladegranola

En lækker og sund granola kan sagtens indeholder chokolade. Denne version er meget sundere og indeholder væsentligt mindre sukker og fedt end de færdigkøbte varianter. Honning og peanutbutter er her brugt, og giver ingen bismag. Man kan faktisk slet ikke smage peanutbutter i den færdige granola. Du kan også anvende denne granola til koldskål eller i en æblekage med æblemos og flødeskum.

6 dl granola
3 dl havregryn, grovvalsede
1 dl kokosmel
1 dl græskarkerner
1 dl valnødder, grofthakkede
2 spsk. honning
1 spsk. peanutbutter
2/3 dl vand
40 g mørk chokolade

  • Bland havregryn, kokosmel, græskarkerner og valnødder i en skål.
  • Bland honning, peanutbutter og vand i en gryde og lad det simre i 3-5 min., indtil ingredienserne nogenlunde blandes.
  • Bland væsken i de tørre ingredienser og fordel hele herligheden godt på en bageplade med bagepapir.
  • Bages ved 175 grader i 20-25 min.
  • Det er vigtigt at du vender rundt i granolaen undervejs i bagningen, så det ikke bliver blødt nogle steder og brændt andre steder.
  • Hold øje med granolaen så den ikke får for meget i ovnen.
  • Afkøl granolaen og hak chokoladen og tilsæt denne.
  • Opbevares i en luftet beholder på køkkenbordet.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar