Bananbrød, glutenfri

Hermed et glutenfrit bananbrød, som også er uden almindelig raffineret sukker. Her er brugt kokossukker.

2 brød
8 modne bananer
2,5 dl mælk
1,5 dl kokossukker
3/4 dl smør, smeltet
1/2 dl chiafrø
5 dl glutenfrit mel, fx rismel eller quinoamel
1,5 spsk. bagepulver
1/2 tsk. muskatnød
3 dl kokosmel

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Mos 7 bananer med en gaffel.
  • Bland most banan, mælk, kokossukker, smør og chiafrø sammen i en skål.
  • Tilsæt glutenfrit mel, bagepulver og muskatnød.
  • Til sidst røres kokosmelet i.
  • Fordel dejen i 2 brødforme foret med bagepapir.
  • Skær skiver af den sidste banan og pynt brødene med bananskiverne.
  • Bages ved 180 grader i 45-55 min.
  • Opbevares i en frysepose eller beholder i køleskabet. De kan også nemt fryses.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar