Broccolitærte

Denne tærtedej er ikke den fedtfattige udgave. Men dejen er en sikker vinder hver gang, og den er supernem at arbejde med. Da fyldet i tærten ikke indeholder ret meget fedt, kan man sagtens bruge rigtig smør i dejen. Du kan med fordel enten tilsætte feta til fyldet eller drysse ost oven på til sidst.

1 tærte
Dej:
250 g hvedemel
125 g smør
1 tsk. salt
1/2 dl vand

Fyld:
1/2 broccoli (ca. 400 g)
1 dl ærter, frosne
1 dl mælk
4 æg
1 tsk. paprika
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. chiliflager
Salt og peber
2 spsk. solsikkefrø

  • Smørret (evt. let smeltet) smuldres i melet, og alt æltes hurtigt sammen.
  • Dejen rulles ud så den passer til tærteformen.
  • Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen heri.
  • Tærtedejen fortages ved 200 grader i 20 min.
  • Del broccolibundtet i buketter og giv dem et kort opkog i 5 min.
  • Tilsæt ærter til gryden og hæld vandet fra igen.
  • Bland alle ingredienserne til fyldet sammen – undtagen solsikkefrø.
  • Det hele hældes på den forbagte tærtebund og der drysses med solsikkefrø.
  • Bages ved 190 grader i ca. 25 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar