Kaffechokoladetærte

Intens smag af kaffe, chokolade og karamel. Utrolig lækker kombination og perfekt til en kop kaffe. Tærten er nærmest konfektagtig, og der er mindst til 12 personer i denne tærte. Opskriften er fra bogen “Tænd på tærter – tryl med tilbehør” af E. Emtoft, R. Holm og G. V. Kristensen.

1 tærte
Dej:
150 g mel
100 g smør, blødt
75 g flormelis
1 æg

Fyld:
100 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
3 æg
40 g sukker
1 dl meget stærk kaffe, evt. 1 dl kaffe tilsat 1 tsk. pulverkaffe

Top:
350 g dulce de leche (karamel)
Kog en dåse kondenseret mælk (uden etikette) i 3 timer. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand. Så har du den lækreste karamel.

Pynt: 2 tsk. pulverkaffe eller grovmalede kaffebønner

  • Dej: Smørret smuldres i melet og alt æltes hurtigt sammen.
  • Lægges på køl i 1/2 time. Udrul dejen og læg den i et smurt tærtefad.
  • Dejen blindbages ved at lægge et stykke bagepapir over dejen og herefter tørrede bønner fx kikærter.
  • Bages sådan i 15 min. ved 200 grader.
  • Tag tærten ud og fjern bagepapir og bønner og bag videre i 10 min.
  • Fyld: Smørret smeltes i en gryde.
  • Gryden tages af varmen, og chokoladen smeltes heri.
  • Tilsæt æg og sukker og rør rundt. Tilsæt kaffe og rør det godt sammen.
  • Massen hældes i den forbagte tærtebund.
  • Det hele bages ved 190 grader i ca. 10-20 min. indtil fyldet føles fast, men ikke slår sprækker.
  • Køles helt af inden karamellen fordeles over tærten.
  • Pynt med kaffepulver eller kaffebønner.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar