Hirsegrød med appelsin

Typen af mælk du anvender i opskriften er op til dig. Du kan bruge hasselnøddemælk, som giver en sødme og lækker smag eller mandelmælk eller komælk. Hvis hele portionen af hirsengrøden ikke bliver spist, kan grøden fint holde sig i køleskabet i op til 4 dage. Så har du nem morgenmad til den travle morgen. Opskriften er udarbejdet af Lone Kjær til Årstiderne.

3 portioner
120 g hel hirse
50 g havregryn
3 dl mælk
2 dl vand
1/4 tsk. salt
3 appelsiner

  • Skyl hirsen.
  • Kom hirse, havregryn, mælk og vand i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Klargør appelsin imens, disse skæres i både eller stykker.
  • Smag grøden til med salt.
  • Fordel grøden i 3 skåle og top med appelsin og evt. kakaonips.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar