Nøddetærte

En dejlig tærte med crunch, chokoladesmag og lækkerhed. Perfekt til kaffe og te, eller som fantastisk dessert evt. serveret i selskab med vaniljeis.

1 tærte
Dej:
100 g smør
150 g mel
2 spsk. sukker
1/2 æg, sammenpisket

Fyld:
150 g chokolade
75 g smør
75 g sukker
1,5 æg, sammenpisket
150 g hassselnødder, hele

  • Smelt smørret let.
  • Bland ingredienserne til dejen i en skål og saml dejen hurtigt.
  • Læg dejen på køl 30 min.
  • Rul dejen ud (brug gerne mere mel) og fordel i en smurt tærteform.
  • Prik huller i dejen med en gaffel.
  • Forbag dejen ved 175 grader i 10-15 min.
  • Hak chokoladen og fordel chokoladestykkerne på den varme tærtedej, lad dem smelte med i ovnen et par minutter.
  • Rør smør, sukker og æg sammen og tilsæt nødderne.
  • Blandingen hældes over tærtedejen som bages færdig i 20-30 min.
  • Server cremefraiche til tærten.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar