Tarteletter med mungbønner

Vegetarisk version af tarteletfyld, og du vil ikke savne noget! Fantastisk mulighed for at bruge mungbønner. Opskriften er udviklet af Årstiderne, jeg har blot tilføjet parmesan, som giver en god smag og dejlig cremet konsistens til tarteletfyldet. Du kan med fordel koge mungbønnerne dagen før, så er denne ret lynhurtig at lave.

3 personer
125 g mungbønner
2 tomater
1 fennikel
1 citron
2-3 fed hvidløg
1 porre
1 pose frisk spinat (200 g)
1 dl cremefriche
2 spsk. revet parmesan
1/4 tsk. muskatnød
Salt og peber
1 pakke tarteletter (10 stk.)

  • Skyl mungbønnerne. Kog dem møre i 20 min.
  • Salaten laves ved at skære tomater i skiver.
  • Dernæst skæres fennikel i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Riv citronskal og pres citronsaft over tomat og fennikel, sæt salaten til side.
  • Sauter finthakket hvidløg og porre i skiver på en pande med olivenolie i ca. 3 min.
  • Skyl spinat og tilsæt til panden, og lad det falde sammen.
  • Vend mungbønnerne i, og varm dem igennem.
  • Sluk for varmen, vend cremefraiche og parmesan i, tilsæt evt. 1/2 dl vand for at binde det hele sammen.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Varm tarteletterne i ovnen i 4-5 minutter.
  • Kom det varme mungbønnefyld i tarteletterne og server med tomat-fennikelsalat.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar