Mexicansk bønnesuppe

Spicy og cremet bønnesuppe. Den perfekte, mættende suppe på en blæsende dag. Jeg har for nemheds skyld brugt bønner fra dåse, men du kan også udbløde og koge dem selv.

4 personer
2 spsk. olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
1/2 rød chili (kan erstattes af cayennepeber)
100 g peberfrugter
100 g gulerødder
200 g kidneybønner, (brug gerne dem på dåse, skyl dem godt først)
1 dåse tomat
7 dl vand
1 spsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1 pose tortillachips
2 dl cremefraiche

  • Svits løg, hvidløg, chili, rød peberfrugt og gulerødder i olie i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt bønner og vend det hele godt sammen i gryden.
  • Tilsæt tomat og vand og rør det hele sammen.
  • Lad det stå og simre i ca. 20 minutter under låg.
  • Efter 20 minutter blendes hele suppen med en stavblender.
  • Serves med tortillachips og cremefraiche
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar