Cheesecake med nutella

Cheesecake er bare lækkert. En klassisk med hvid ostecreme og hindbærtopping er ikke til at stå for. Men denne version med nutella, får alle nutella-lovers til at juble. Cheesecake kan laves i utallige variationer, og er en skøn dessert til mange forskellige lejligheder, og den vil med garanti imponere gæsterne. Cheesecaken her skal ikke bages, så den er faktisk utrolig nem at lave, trods der er husblas i! Mængden af nutella er en smagssag, så smag dig frem. En kollega har tippet til opskriften her. God fornøjelse!

1 cheesecake
Springform 20 cm i diameter

Kiksebund:
250 g digestivekiks
125 g smør

Nutella-ostecreme:
3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
150-200 g nutella
2½ dl piskefløde

  • Hak kiksene fint i en foodprocessor, og bland dem med smeltet smør.
  • Pres blandingen sammen i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
  • Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
  • Pisk flødeost, flormelis og nutella sammen i en skål.
  • Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.
  • Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved.
  • Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
  • Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas.
  • Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
  • Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeoste-nutella-cremen.
  • Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat.
  • Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeoste-nutella-cremen stivner.
  • Pynt kagen som du ønsker evt. med toffifee.

Tip: En cheesecake har godt af at stå i køleskabet natten over, så hvis du har god tid, så lav den lækre cheesecake en dag i forvejen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar